Volg ons op Sociale media en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen!
Facebook / Twitter: @Woodprotects -- Instagram: Woodprotects
 

Goede doelen

Goede doelen

Duurzame producten

Alle producten van WoodProtects zijn 100% milieuvriendelijk. Zo worden het grootste deel van de producten gemaakt van 100% duurzaam hout of bamboe. Echter erkennen wij dat, hoewel hout een hernieuwbare bron is, het commercieel gebruik maken van hout de natuurlijke cyclus van vernieuwing voorbijstreeft. Ons doel is om dit te compenseren door wereldwijd bomen te laten planten. Voor elk verkocht product zal dan ook een donatie gedaan worden aan Trees for the Future waarmee meerdere bomen geplant kunnen worden. Aangezien uit elke boom meer dan 200+ producten gemaakt kunnen worden is een aankoop bij WoodProtects zeker ook een duurzame aankoop.

Trees for the Future

Trees for the Future is opgericht in 1989 door Grace en Dace Deppner met het voornaamste doel om doormiddel van samenwerkingsverbanden met locale partijen in centraal Amerika, zuid Amerika, Afrika en Azië een hogere levensstandaard voor mensen te creëren. Trees for the Future plant niet alleen bomen om de ecologische voordelen, maar vooral om mensen in nood te helpen. Door landbouw en de bosbouw te combineren zorgt Trees for the Future voor duurzaam landgebruik. Door de integratie van de landbouw, dieren, mensen en bomen wordt een betere kwaliteit van de bodem bereikt, een hogere opbrengst en een betere levensstandaard.

Over de jaren heen heeft Trees for the Future wereldwijd al meer dan 65 miljoen bomen geplant en hiermee ruim 11.000 mensen geholpen. Naast het planten van bomen geeft Trees for the Future namelijk ook trainingen aan de locale bevolking over landbouw.

Door Trees for the Future te steunen trachten wij het gebruik van hout in onze producten te compenseren en samen met jullie een steentje bij te dragen aan het redden van deze wereld.

Overige goede doelen

WoodProtects heeft inmiddels al ruim 2000 bomen laten planten en met de hulp van jullie zullen dit er alleen maar meer worden! Wij staan echter altijd open voor nieuwe ideeën en andere initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Heeft u zelf een project lopen of innovatieve ideeën om een steentje bij te dragen aan een schoner en beter milieu?  Laat het ons dan weten!